GSM távkaptármérleg 2.0

A telepítendő méhésztelepen kiválasztjuk az elérhető GSM mobiltelefon szolgáltatót (T-Mobile, Vodafone, Telenor) és ezt követően egy feltöltős rendszerű kártyát vásárolunk az üzemeltetéshez. Egy másik telefonkészülékben a SIM kártya PIN kód kérését letiltjuk és esetleg *104# utasítással a roamingot engedélyezzük. A vásárolt GSM kaptármérleget kidobozoljuk. Az elektronikát tartalmazó doboz 4db rögzítő csavarját eltávolítva a készülékben levő SIM kártya foglalatba behelyezzük a kiválasztott Mobiltelefon Szolgáltató SIM kártyáját. A beüzemelés folyamán kérem betartani a leírást lépésről-lépésre a stabil működés érdekében. Rendszer üzemeltetési költsége a feltöltő SIM kártya ára illetve az elküldött SMS-ek számától függ. Havi szolgáltatási költséget nem kell fizetni.

a./ A mellékelt akkumulátor töltővel GSM mérleg akkumulátorát feltöltjük.
b./ A mérni kívánt méhcsaládot kiválasztjuk. Elhelyezzük a GSM mérleget a méhcsalád helyén.
c./ Mérleg biztonságos szállítása miatt 4db elmozdulás biztosító betéteket helyezünk el a mozgó szelvények közé. Telepítés előtt ezeket el kell távolítani. A javításra visszaküldött GSM mérlegből ezeket az elmozdulás bíztosító betéteket kérjük visszahelyezni. Szállítás közben történő meghibásodásért nem vállalunk garanciát.
d./ A GSM kaptármérleg elhelyezésénél nem kritikus a vízmértékbe állítás, de ügyeljünk arra, hogy az alaplap stabilan felfeküdjön és ne billegjen.
e./ Fontos FIGYELMEZTETÉS: A GSM kaptármodul SMS üzenetében KAPTARMERLEG=65,0 kg Akku=10,5V LOW levő LOW jelzés az alacsony akkumulátor töltöttségét jelenti. Az akkumulátort
fel kell tölteni villamos energiával. Gyenge akkumulátor energia esetén nem képes a kommunikációra.
f./ Használaton kívül a tápfeszültség + vezetékét lehúzzuk az akkumulátorról.

GSM mérleg üzembehelyezése:

1. – a START kulcsot érintse az előlapon levő START helyre és ez követően csatlakoztassa az akkumulátorhoz a tápfeszültség + vezetékét. A LED fény piros jelzését követően átvált folyamatos sárga színre. A START kulcs ezt követően eltávolítható.
2. – a modem felcsatlakozik a GSM hálózatra és küld egy SMS-t a tulajdonos készülékére az alábbi adatokkal: KAPTARMERLEG=0,0 kg Akku=12,9V. Az SMS küldése követően kb. 16 másodperc mulva a LED fény átvált folyamatos zöld színre.
3. – a START kulcsot a mérleg modem bal oldalán levő SMS nyugtázás levő helyre helyezve a LED fény 4 másodpercenként 2 rövidet felvillan amely jelzi a modem működését. A GSM modem 20 ó 00 perckor küld egy-egy SMS-t.
4. – FIGYELMEZTETÉS! Az SMS nyugtázást mindenképpen megkell tenni, mivel az akkumulátor 4 nap alatt lemerül.

Modell: GSM táv kaptármérleg 2.0
GSM hálózat: SIM kártya független a készüléktől
Frekvenciatartomány: Quad-Band 850MHz-900MHz-1800MHz-1900MHz
Havi rendszerhasználati díj: nincs
Maximális terhelés: 0-120 Kg
Felbontás: 0,1 Kg
Energia ellátás: 1db 12V | 7,2Ah zselés gondozásmentes akkumulátor
Tömeg: 9,8 Kg
Méret: 505 x 405 x 80mm
Működési hőmérsékelt: 5 C-tól +35 C-ig
Működési időtartam: 2100 óra/1 SMS/nap esetén (90 nap)
Védettség: IP56
Tartozékok: 1db akkumulátortöltő, 1db START kulcs, 1db 12V | 7,2Ah zselés gondozásmentes akkumulátor
Opció: külső antenna gyenge térerő esetén

Who is BeeLui?
User manuals download
Chain Lifting System