Digitális vezeték nélküli kaptármérleg (NB/W)

Használata:

Az általunk gyártott és fejlesztett „Kaptármérleg-NB/w” fekvő és a „Kaptármérleg-H/w” jelzésű rakodó kaptárak tömeg mérésére lett kifejlesztve. A “Kaptármérleg” tipus megjelölésben az NB jelzi hogy fekvőkaptárhoz ( NagyBoconádi) használjuk és “w” a vezeték nélküli (wireless) kapcsolat alkamazását jelöli. Rakodó kaptárakhoz a”H” Hunor(1/2NB) tipus jelölést alkalmaztuk. Természetesen “w” itt is vezeték nélküli kapcsolatot mutatja. A mérőtalp fenyőfa alapra Aktiv Lazur felület kezeléssel került kialakításra a külső környezeti hatások megóvására.. Természetesen egyéb kaptármérleg tipusokat is legyártunk. Kaptármérleg nem HITELES. Kereskedelmi célra nem használható. A mérés kiértékelése csak tájékoztat a méhcsaládok súly gyarapodásáról vagy csökkenéséről. Egyéb más mérésre pl. tele mézeshordó mérésére nem alkalmas.

Működésének leírása:

A mérőtalpakon elhelyezett szenzorok a mérési adatatokat a mérőtalpon elhelyezett adókészülék infravörös sugarakkal továbbítja a vevőkészülékként müködő kijelző egységhez. Ható távolsága 2m. Az adat továbbítás a vezetéknélküli megoldásában a legnagyobb előnye, hogy kontaktus nélküli mérést tesz lehetővé. Nincs kontakt hiba, nincs beázás és mérési pontatlanság a vezeték nélküli kapcsolatban. A csomagban szállított kijelző-vevő egységgel bármilyen mennyiségü mérőtalpat leolvashatunk. Mérőtalpat külön is lehet rendelni. Adókészülékben 2db 1,5V AAA tip. ceruzaelem kb 2év időtartamig bíztosítja a mérleg energia ellátását. A kijelző-vevőegységben 1db CR 2032 lithium gombelem bíztosítja az energiát. Élettartama kb. 1év.

Mérés indítása:

A használat előtt a mérleget egyszer tárázni kell. Az adó egység fedlapját eltávolítjuk és az egyik elemet kivesszük és visszahelyezzük. A kijelző egységet az 2. ábra szerin elhelyezzük és ha 0,0 mutat a tárázás megtörtént. Ellenőriztük ezáltal, hogy a vezetéknélküli kapcsolat müködik. Fedlapot visszahelyezzük a mérőegységre. Azonnal használható. A kaptárat rá helyezhetjük a kaptármérlegre. További mérések indítása az alábbiak szerint történik. A 1. ábra szerint a kijelző egységet a mérőtalpon elhelyezett “TARGET” jelöléshez érintjük ez kb. 2 másodperc. A kijelző bekapcsolását a számjegyek megjelenése mutatja. Ezt követően a kijelzőt el kell távolítani az adóegységtől. Vevőegység kb 45 fokos látószögben képes az adóegység jeleit feldolgozni. A kijelzőn 0.0 jelenik meg és a kaptár rajta van a mérlegen akkor a mérést megkell ismételni mivel a vevő és az adó nem lépett kapcsolatba egymással.. A mérési eredményeket a kijelzőn leolvashatjuk. A kijelző és az adókészülék 30 sec. múlva átmegy alvó üzemmódba. A méréshez szükséges hogy a kaptármérlegen legalább 5kg-nál nagyobb tömeg legyen.

Modell: Kaptármérleg (H/W) Kaptármérleg (NB/W)
Maximális terhelés: 2-150 Kg 2-150 Kg
Felbontás: 0,1 Kg 0,1 Kg
Elem: 2×1,5V AAA + 1db CR2032 2×1,5V AAA + 1db CR2032
Tömeg: 1540g 1810g
Méret: 480 x 380 x 45mm 480 x 630 x 45mm
Működési hőmérsékelt: -10 C-tól +35 C-ig -10 C-tól +35 C-ig
Védettség: IP56 IP56

Who is BeeLui?
User manuals download
Chain Lifting System